Blogolj!

Az Operettszínház karantén idején sem pihen, jelmezek helyett maszkot varrnak

Március 11. óta a kulturális élet elcsendesült, bezártak a színházak, nincsenek előadások, sem rendezvények. Ebben a helyzetben felmerül a kérdés: vajon mi a helyzet a színészekkel, a színházat működtető, segítő stábbal? És egyáltalán: ebben a bizonytalan helyzetben mennyire lehet megtartani a viszonylagos rendszert egy színházon belül? Nos, a Budapesti Operettszínházban - ha nem is a megszokott módon, de - tovább folytatódik a munka.

Ebből a kényszerhelyzetből is ki kell tudni hozni a maximumot, ami másfajta tempót és gondolkodásmódot kíván. Sok üzlet és intézmény ebben az időszakban végzi a karbantartási/felújítási munkálatokat, ez történik jelenleg az Operettben, ahol a műszaki stáb is gőzerővel dolgozik, a szabászok, varrónők pedig most jelmezek helyett maszkokat varrnak. Ezek a maszkok pedig természetesen igazán jó helyre kerülnek, ugyanis a héten Czikora László, az Operettszínház művésze 120 maszkot vitt a Vas megyei Ernuszt Kelemen gyermekotthonban lévő növendékei számára, és a tervek szerint jövő héten Kiss-B. Atilla főigazgató 1000 maszkot fog átadni a Heim Pál Gyermekkórház részére.

A karbantartás nemcsak az épületre, hanem a zenekari és énekkari művészekre is vonatkozik, akik otthonaikban gyakorolnak, a táncosok és a színészek is rendszeresen kapnak feladatokat, amikről időről időre számot adnak. Ezekből az anyagokból home office módban a színház Facebook-oldalára is folyamatosan kerülnek fel anyagok, amelyek hol szakmaibbak, hol könnyedebbek, szórakoztatók és személyesek.

A home office-sorozatnak eddig kilenc előadása volt, amit már több mint 381 ezren néztek meg a Youtube-on, valamint a Paganeno Facebook-oldalán. Emellett óriási nézettséget produkáltak olyan videók is, mint a Tavaszköszöntő a színház Ének- és Zenekarával, valamint a Karantén Balett és a Musical Együttes előadásai. Ezeket összesen 222 ezren látták, összességében pedig az Operettszínház home office verziójára a hetek alatt több mint 4 millióan (!) voltak kíváncsiak.

Mindezen feladatoknak összetartó ereje is van, hiszen egy színház csapata egyben egy összefüggő gépezet is. Ezért fontos még ilyen vészterhes időkben is az összehangolt munka, az állandó jelenlét, arról nem is beszélve, hogy a közönséggel való – közvetett - kapcsolattartás járvány idején talán még fontosabb az öröm és a minőségi kikapcsolódás szempontjából. Ami a Budapesti Operettszínház egyik fő küldetése.

Címkék: Hírek, karantén, videók
https://kulissza.blogstar.hu/./pages/kulissza/contents/blog/94256/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,karantén,videók
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?