Blogolj!

Az Operettszínház művésze is a Székely Nemzeti Tanács petíciójának aláírására buzdít

Aki követi az Operettszínház Facebook-oldalát, már megszokhatta, hogy a több mint két hónapja elindult Napi derű elnevezésű videósorozat a karanténhelyzet megéléséről, a szórakoztatásól és az összefogásról szól. Az összefogásról, amivel most a határon túli magyaroknak is tudunk segíteni.

Kivételesen nem egy könnyed csevegést kaptak a követők, hanem egy igen komoly dologra, a Székely Nemzeti Tanács petíciójára és a kezdeményezés támogatására hívta fel a figyelmet György-Rózsa Sándor, az Operettszínház művésze, aki személyes érintettsége okán beszélt az ügyről.

Ennek lényege, hogy a Székely Nemzeti Tanács azt akarja elérni, hogy az Európai Unió a nemzeti, nyelvi vagy kulturális kisebbségek fejlődését, életben maradását megfelelő költségvetési forrásokkal, jogszabályban is biztosítsa. Azt javasolják, hogy a gazdasági felzárkóztatásra szánt forrásokon belül jöjjön létre egy olyan elkülönített pénzalap, amelyet csak a nemzeti régiók tudnak igénybe venni.

Ahhoz, hogy az ügyet az Európai Bizottság elé lehessen vinni, május 7-ig összesen egymillió aláírásra van szükség. Egyetlen nap maradt erre.

Az ügy tehát nemes, a támogatás pedig rendkívül fontos. Ne habozz te sem, írd alá!

Kezdőoldal - ÍRDALÁ.HU

írd alá a Székely Nemzeti Tanács európai uniós aláírásgyűjtő kezdeményezését! ALÁÍROM Segítsük együtt a székelyeket, a baszkokat, a katalánokat,segítsük együtt Európa őshonos nemzeti kisebbségeit!Segítsük együtt megmaradásukat!Segítsük együtt, hogy

(borító: György-Rózsa Sándor Hivatalos Oldala)

https://kulissza.blogstar.hu/./pages/kulissza/contents/blog/94430/pics/lead_800x600.jpg
Hírek,Napi derű,videók
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?