Blogolj!

Az abszurd közegben megelevenedő mese - La Mancha lovagja

Ahogy azt már korábban megírtuk, több bemutatót is tervez a Budapesti Operettszínház a jövő évadban. Ennek apropóján úgy gondoltuk, hogy egy kicsit közelebbről is megismerkedünk a szóban forgó darabokkal.

A tervek szerint az évad a főpróbahéten abbahagyott La Mancha lovagja című produkcióval indulna szeptember közepén, így mi is ezzel a darabbal kezdjük a rövid kedvcsinálónkat.

Az izgalmas darab azt a témát járja körbe, hogy tényleg be vagyunk- e zárva saját elménk, gondolataink börtönébe? Az Operettszínház nagyszínpadi előadása ráadásul úgy gondolkodtat el ezen a nem túl egyszerű felvetésen, hogy közben még szórakoztat is. Az absztrakt közegben megelevenedő mese Don Quijotéról, a búsképű lovagról szól, aki addig álmodozott egy szebb és jobb világról, amíg elhitte, hogy az valóban létezik.

A darab egyik érdekessége, hogy az eredeti musical 1965. november 22-én debütált a washingtoni Square Színházban, majd három esztendő múlva a Martin Beck Színházba költözött a produkció, mely összesen 2328 előadást élt meg.

A La Mancha lovagja első európai bemutatóját Madridban tartották, a magyar ősbemutatót pedig a Budapesti Operettszínházban, 1971-ben, Darvas Ivánnal a címszerepben.

Már csak azért is érdemes jegyet váltani a különleges produkcióra, mert hosszú évtizedek után most lesz újra látható a színházban az előadás, ráadásul szöveg- és kottahűen, ám modern eszközökkel, gondolatisággal és látvánnyal, lenyűgöző jelmezekkel, parádés szereposztással.

A főbb szerepekben többek között olyan tehetségeket láthatunk, mint Szabó P. Szilveszter, Németh Attila, Nagy Lóránt, Kerényi Miklós Máté, Serbán Attila, Sándor Péter, Peller Anna, Nádasi Veronika és Dancs Annamari, a rendező-koreográfus pedig Vincze Balázs.

(Borító: Németh Anna - operett.hu)

https://kulissza.blogstar.hu/./pages/kulissza/contents/blog/96314/pics/lead_800x600.jpg
Budapesti Operettszínház,előadások,La Mancha lovagja,operett,programajánló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?