Blogolj!

Nyáresték Budapesti Operettszínház módra

A Budapesti Operettszínház egy igazán különleges nyári koncertsorozattal fog jelentkezni Szabad ég alatt - Zenés találkozások a Budapesti Operettszínház sztárjaival címmel, mellyel a Színház júliusban újraébred "tavaszi álmából".

A nézők és a művészek egyaránt nagyon várják az előadások visszatérését. Négy szereposztásban, kilenc estén keresztül, népszerű operett-, és musicalrészletek - ez a teátrum nyári "koktélajánlata". Maga a helyszín is kuriózum, hiszen a Pesti Vármegyeháza klasszicista udvarán csendülnek fel a legszebb dalok, amiről talán kevesen tudják, hogy rendkívüli akusztikai adottságokkal rendelkezik. Emellett közeli, családias hangulatban láthatja a közönség kedvenc művészeit, valódi találkozás élményével, ahol az előadás alatt kialakul egy különleges kapcsolat a nézők és a fellépő művészek között.

"A csodálatos helyszín a Vármegyeháza patinás szívében található" - mondta Kiss-B. Atilla főigazgató a kezdeményezés sajtótájékoztatóján. 

Ez egy ékszerdoboz hangulatú félig zárt tér, amely felül nyitott, így ki tudunk menni a szabad ég alá, de körben zárt, ezáltal remek akusztikával rendelkezik, tehát nem is szorul hangosításra.

A főigazgató arra is kitért, hogy a hosszú bezártság után milyen fontos a találkozás a művészek és a nézők között

A pandémiás időszak mindannyiunkat próbára tett. Próbára tette a türelmünket, az egymásba vetett bizalmunkat, a hitünket, a kitartásunkat. Azt gondolom, hogy az Operettszínház remekül állta és állja a próbát. Sikerült a közalkalmazott dolgozóinknak és művészeinknek megélhetést biztosítani, és biztonságban tudhatták magukat a szabadúszó művészeink is, akik hűségesen teljesítettek az Operettszínház irányába.

Egyedülálló módon sikerült egy olyan forrást elkülöníteni, amely biztosítja megélhetésüket egészen szeptember végéig.

- mondta el beszédében. "A csoda az előadók és a közönség között jön létre valahol félúton, és ezekre a találkozásokra lassan sort tudunk keríteni." - tette hozzá Kiss-B. Atilla.

"Na végre!" így indította beszédét a Pesti Vármegyeháza képviseletében dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott, kifejezve ezáltal az üdvözletet, amellyel fogadja a Vármegye háza udvara az Operett intézményét és műfaját.

Bori Tamás rendező kiemelte, hogy a koncertsorozathoz egy új hangszerelés készül, mely illeszkedik a helyszín különleges akusztikájához.

"A Vármegyeháza udvarán vetített hatások egészítik ki a látványt."- folytatta Somfai Péter műszaki igazgató. "Közel visszük a közönséghez az előadást, az akusztikus produkció szinte együtt lélegzik a nézőkkel."

(Fotók: operett.hu - Németh Anna)

https://kulissza.blogstar.hu/./pages/kulissza/contents/blog/97229/pics/lead_800x600.jpg
Budapesti Operettszínház,előadások,Kiss-B- Atilla,koncertsorozat,Open Air szabadtéri koncertsorozat,operett,Pesti Vármegyeháza,programajánló,sajtótájékoztató,Zenés találkozások a szabad ég alatt
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?