Blogolj!

A hiúság ára – Dorian Gray

Folytatódik cikksorozatunk, amely most a 19. századi angol irodalom híres-hírhedt szerzőjének, Oscar Wilde-nak kultikus regényét helyezi a fókuszba.

Bizonyára sokan vannak, akik hallottak Dorian Gray hátborzongató történetéről. Arról a Dorian Gray-ről aki oly kétségbeesetten szeretne örökké szép és fiatal maradni, hogy képes lenne még a lelkét is eladni. Bár a fiatalember fiatal és gazdag, sajnos naiv is, mérhetetlen hiúsága miatt pedig örökre megpecsételődik sorsa: züllött, kicsapongó élete az arcán nem, csak a róla készült, gondosan rejtegetett fiatalkori festményen hagy rettenetes nyomokat...

A valóban színpad után kiáltó, vad szenvedélyekkel és tomboló érzékiséggel átitatott misztikus történetből 1990-ben a zeneszerző Várkonyi Mátyás, az író-rendező Ács János és Gunar Braunke készített megrendítő musicalt, melyet Németországban és Angliában is bemutattak.

A bemutató után huszonnyolc évvel a Dorian Gray a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában került ismét színpadra, annak a Réthly Attilának a rendezésében, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendezői szakán a librettista Ács János tanítványa volt.

https://kulissza.blogstar.hu/./pages/kulissza/contents/blog/98054/pics/lead_800x600.jpg
Budapesti Operettszínház,Dorian Gray,előadások,operett,programajánló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?