Blogolj!

Csak egy kislány van a világon - Viktória

Elérkeztünk azon cikksorozatunk utolsó darabjához, melyben a Budapesti Operettszínház következő évadában szereplő előadásokat vettük górcső alá. Írásunkban a Viktória című darabbal ismerkedhetünk meg közelebbről.

Ábrahám Pál, a kalandos életű zeneszerző Viktória című műve elrugaszkodik a műfaj szigorú értelemben vett hagyományaitól. A mester egy igazi slágeroperettet írt, amihez ráadásként Béres Attila 2013-ban olyan látvány- és szövegvilágot álmodott meg, amely mindenkiről-mindenkihez szólóvá teszi.

A Viktória egy csodás történet arról, hogy az igaz szerelem hogyan győz le mindent, legyen szó háborúról, fogolytáborokról, országhatárokról, vagy éppen az egymástól távol töltött évekről. A különleges darabban nemcsak különböző zenei motívumok keverednek - például az amerikai dzsessz és a magyar népzene -, de két táncos-komikus és két szubrett is feltűnik, még több humoros helyzetet teremtve.

A Budapesti Operettszínház egykori sikerelőadása most visszatér, hogy sztárszereposztásban újra felcsendüljenek az olyan jól ismert slágerek, mint a Csak egy kislány van a világon, az Ahol az ember felmászik a fára vagy a Good night, de a Honvéd banda szól a Stefánián sem marad el.

(Borító: szinhaz.hu)

https://kulissza.blogstar.hu/./pages/kulissza/contents/blog/99457/pics/lead_800x600.jpg
Budapesti Operettszínház,előadások,operett,programajánló,Viktória
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?