Blogolj!

Kiss Diána: Nagyon fontos hinnünk abban, hogy jót hoz a holnap!

A koronavírus-járvány az egész világot letaglózta, melynek következtében sorra maradnak el különböző kulturális események. A Budapesti Operettszínháznak és színészeinek is meggyűlt már a baja a vírussal, köztük Kiss Diánának is, akinek emiatt majdnem le kellett mondania a fellépését a ma este debütáló Mágnás Miskában. A várakozás időszakáról, a járványhelyzet miatti nyomásról, valamint annak átvészeléséről beszélgettünk az operaénekessel.

A közönség és a színészek is egyaránt várták már a Mágnás Miska idei premierjét a Budapesti Operettszínházban, amelynél - sok más előadáshoz hasonlóan - ott lógott a levegőben az is, hogy elmarad. Önt ez személyesen is érintette, hiszen majdnem le kellett mondania a fellépését koronavírus-gyanú miatt, azonban szerencsére negatív lett a tesztje. Hogyan élte meg, hogy egészen a premier napjáig bizonytalan volt, hogy Ön is szerepelhet- e a darabban? 

Egy valóban új és izgalmas helyzet elé állított. Olyannyira, hogy épp ma kaptam meg az e-mailt a negatív eredményről, s abban a pillanatban már rohantam a délelőtti próbára, hogy este színpadra léphessek Rollaként. Ez pedig számomra különösen izgalmas, hiszen most láthat másodjára a közönség ebben a szerepben, s a tesztek miatt nem tudtam részt venni a felújító próbákon. Természetesem így is rengeteget készültem, csak otthon.

Saját példáján tudja, hogy már alapjáraton rengeteg időt és energiát igényel egy előadás, most a járványhelyzet miatt pedig még a szigorú óvintézkedésekkel és folyamatos tesztelésekkel is foglalkozniuk kell. Mennyire hat ki a munkájára? 

Mindenképp kihat egy ilyen helyzet a színészre, hiszen amikor kiderült, hogy tesztekre van szükségem, továbbá fennáll a veszélye annak, hogy le kell mondjam az előadásokat, nagyon elszomorodtam. Éppen ezért talán mindenki nevében mondhatom, hogy már nagyon vágyunk vissza a színpadra és őszinte szeretettel várjuk vissza a közönséget is. Számomra ez lesz az első előadás február óta, ha a koncerteket nem számoljuk, emiatt is nagyon vártam már, hogy eljöjjön ez a nap!

Legjobban talán úgy tudnám leírni ezt a helyzetet, mintha egy olyan álomban lennénk, ahol folyamatosan ott van egy vészjósló érzés, hogy vajon mit hoz a holnap. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy minél hamarabb a színpadra állhassunk, és ha csak egy kis időre is, de el tudjuk feledtetni a nézőkkel ezt a furcsa álomvilágot, amiből, reméljük, hamarosan felébredünk. 

Miután egy elég idegőrlő időszakon van túl, már van egy kis tapasztalata erről a mindenki számára új járványhelyzetről. Mit tudna javasolni azon kollégái számára, akik hasonló helyzetben vannak vagy lesznek a jövőben? Hogyan vészeljék túl ezeket a napokat? 

Azt gondolom, nagyon fontos, hogy higgyünk! Higgyünk abban, hogy jót hoz a holnap. S vigyázzunk magunkra és egymásra a legjobb tudásunk és lehetőségeink szerint! Mindemellett erősítsük az immunrendszerünket, mert, ahogy mondani szokás: fő az egészség!

(Borító: papageno.hu)

https://kulissza.blogstar.hu/./pages/kulissza/contents/blog/100572/pics/lead_800x600.jpg
Budapesti Operettszínház,interjú,Kiss Diána,koronavírus,Mágnás Miska
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?