Blogolj!

Sándor Péter: Hálás vagyok, hogy létezhetek és dolgozhatok

A járvány okozta nehéz időszak még nem múlt el, ráadásul már a Budapesti Operettszínház tagjait is elérte a vírus. Ennek ellenére szigorú szabályok betartásával továbbra is vannak előadások, ma este például az Elfújta a szél című darabot mutatják be. Miben változtatta meg a járvány a mindennapokat a színházban, lelkileg mennyire hat ez a művészekre, milyen volt így az előadásra való felkészülés és vajon mit hoz a jövő? A darab egyik szereplőjével, Sándor Péterrel beszélgettünk. Blogstar-interjú.

Salgó Zita

Az Elfújta a szélből született regény, film és számos színdarab is az évtizedek során. Az Operettszínház előadása miben más, mint az eddig látott művek? Lehet-e újat mondani és mutatni a regény 1936-os megjelenése óta? 

Hogy miben más, az valószínűleg abban mutatkozik meg, hogy a regény valódi értékét, nehezebb megjeleníteni úgy, hogy megmaradjon a személyiségek mélysége és összetettsége, miközben a mai nézőknek is fogyasztható maradjon az előadás, ráadásul bele is kell férnie egy adott időtartamba.

Fontos, hogy ne egy közhelyes, rossz ízlésű musicalt lássanak a nézők. Ez pedig dramaturgiai és rendezői szempontból is egy nagy feladat.

Úgy érzem ez egy gyönyörű darab lett, hálás vagyok, hogy részese lehetek. 

Mint azt tudható, a színház falai között is megjelent a vírus. Legutóbb például Kiss Diána esetében is felmerült a gyanú, hogy koronavírusos, de szerencsére a tesztje negatív lett, ám pár hete több előadás is elmaradt a járvány miatt. Ebben a feszült és bizonytalan helyzetben mennyire változnak meg a mindennapok a színházban? Ez mennyire hat ki a munkájára?

Úgy érzem, hogy az emberek egy részének a járványhelyzethez való hozzáállása és az ebből fakadó bűnbakkiáltás romboló hatást eredményez a közösségben. Ez egy kezelendő problémakör, ami megnehezíti ennek az időszaknak az átvészelését.

Viszont, jelenleg a legtöbb színház arra törekszik, hogy munkát biztosítson és ezzel a megélhetésünket is segítik. Ezért hálás vagyok a színházamnak, hogy dolgozhatok.

Mik a tervei abban az esetben, ha esetleg megint jön egy, a tavaszhoz hasonló kényszerszünet? 

Írok, írok, írok. Tanulok, tanulok, tanulok. És

elfogadom, hogy az élet éppen annyira van a kezemben, hogy elhiggyem ez sem tart örökké, ezért hálás vagyok a Teremtőnek, hogy ebben az értelmezhetetlen, de egyben gyönyörű életben létezhetek még egy keveset.

Ez igazán feloldoz és megnyugtat, ugyanis semmi veszítenivalóm nincs. Csak szeretni kell.

https://kulissza.blogstar.hu/./pages/kulissza/contents/blog/100832/pics/lead_800x600.png
Budapesti Operettszínház,Elfújta a szél,előadások,interjú,Sándor Péter
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?