Blogolj!

Dráma és játékosság – A mosoly országa

2020.06.28.

Elérkeztünk azon cikksorozatunk következő állomásához, amely a Budapesti Operettszínház következő évadában szereplő darabokat veszi górcső alá.

Egy este, két darab – Anne Frank naplója/A képfaragó

2020.06.24.

Cikksorozatunk következő állomása a történelem egyik sötét korszakába vezet el minket és egy művész alkotói válságába is bepillantást nyerhetünk.

Francia életérzés, elsöprő virtus - Tajtékos dalok

2020.06.21.

Folytatjuk a Budapesti Operettszínház jövő évadával kapcsolatos cikksorozatunkat, melyben a bemutatásra kerülő darabokat ismertetjük meg közelebbről.

Első találkozás a Marica grófnő Tündérkertjével

2020.06.18.

Széles mosollyal indult el a Marica grófnő próbafolyamata a Budapesti Operettszínházban. A hosszú bezártság után örömmel érkeztek az előadás szereplői és alkotói az olvasópróbára. A társulatot elsőként Kiss-B. Atilla főigazgató üdvözölte, és megköszönte a művészeknek a pandémiás időszak alatti folyamatos művészeti együttműködést és az innovatív tartalmakat, melyeket az Operettszínház lelkes közönsége az online felületeken követhetett nap, mint nap.

Az abszurd közegben megelevenedő mese - La Mancha lovagja

2020.06.14.

Ahogy azt már korábban megírtuk, több bemutatót is tervez a Budapesti Operettszínház a jövő évadban. Ennek apropóján úgy gondoltuk, hogy egy kicsit közelebbről is megismerkedünk a szóban forgó darabokkal.

Öt bemutatót tervez a Budapesti Operettszínház a jövő évadban

2020.06.10.

A színház már a járvány utáni időszakra készül, ami a karantén idején is töretlenül kiszolgálta a hűséges közönséget.

Dolhai Attila: Fontos, hogy ne feszültséget szítsunk az emberek között

2020.06.03.

A Budapesti Operettszínház népszerű színészének, Dolhai Attilának már régóta dédelgetett álma volt, hogy Trianonról készítsen darabot. A mindannyiunkat érintő traumát egy személyes történeten keresztül szerette volna színpadra vinni, de a járvány közbeszólt. Ennek ellenére kollégáival - egy számukra is idegen helyzetben - mégis létrehozták a Szétszakítottak című művet otthoni körülmények között. Dolhai Attilával a darab keletkezéséről, a rendhagyó munkakörülményekről és a fájdalmas történelmi eseményről beszélgettünk. Blogstar-interjú.

Kiss-B. Atilla: Magyar embernek el kell kezdenie Trianon kibeszélését

2020.05.25.

Bár a koronavírus közbeszólt, a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójáról így is méltó módon emlékezik meg a Budapesti Operettszínház. Jeles művésze, Dolhai Attila darabja ugyanis igen rendhagyó körülmények között készül, ami értelemszerűen plusz feladatot ró a művészekre. Ezekről, a műről és a megemlékezés fontosságáról beszélgettünk Kiss-B. Atillával, az Operettszínház főigazgatójával. Blogstar-interjú.

Semmelweis-hét az Operettszínházban

2020.05.12.

A koronavírus elleni harc főszereplői ritkán láthatóak a színpadon. Az egészségügyi dolgozók előtt tisztelegve a Budapesti Operettszínház tematikus hetet szentel annak a magyar orvosnak, aki korát megelőzve majdnem 200 éve felfedezte a fertőzés leküzdésének titkát.

Az Operettszínház nem hagyja cserben dolgozóit, sőt!

2020.05.08.

A járvány és a színház bezárása sokaknak okoz anyagi problémát, az intézmény vezetősége viszont mindent megtesz azért, hogy a társulat és mindenki, aki a színház működéséhez hozzájárul, ne kerüljön lehetetlen helyzetbe.