Blogolj!

Szirmai Albert - A hazai kabarédalok meghonosítója

2020.04.28.

Ismét elhoztuk a magyar operett egy izgalmas figuráját, ezúttal Szirmai Albert, neves operettkomponista személyében, aki nem mellesleg az első magyar kabarédalok szerzője is. A zeneszerző poétikus és invenciózus muzsikája igazi művészre vall, aki pályája során 200-nál is több kabarédalt írt.

Lajtai Lajos - A szégyenlős zseni

2020.04.18.

Ha a magyar operett történelmét boncolgatjuk, akkor Lajtai Lajos operettszerzőről is muszáj néhány szót ejtenünk, hiszen Lajtai műveinek is szerepe volt abban, hogy az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlása után a magyar operett nemzetközi szintre emelkedett.

Akik nélkül nem lenne operett – Ábrahám Pál

2020.04.17.

Sorozatunk következő kiemelkedő zeneszerzője Ábrahám Pál, aki megkerülhetetlen alakja a magyar operettnek, életútja pedig egyenesen könyvbe illő.

Akik nélkül nem lenne operett - Huszka Jenő

2020.04.16.

Számos olyan zeneszerző ért el hatalmas sikereket az operett műfajában, akiknek műveiért a mai napig rajong a közönség. Most Huszka Jenőt, a magyar operettmuzsika kiváló úttörőjét és klasszikusát mutatjuk be.

Az operett, mint hungarikum

2020.04.16.

Az operettről már mindenki hallott, és mindannyian ismerjük. Vagy talán ismerni véljük? Mi ez a műfaj és mitől olyan különleges, hogy hungarikummá vált? Ezt mutatjuk be most röviden, jöjjön egy kis operett-gyorstalpaló.

Címkék: Arckép, hungarikum