Blogolj!

Nyáresték Budapesti Operettszínház módra

2020.07.05.

A Budapesti Operettszínház egy igazán különleges nyári koncertsorozattal fog jelentkezni Szabad ég alatt - Zenés találkozások a Budapesti Operettszínház sztárjaival címmel, mellyel a Színház júliusban újraébred "tavaszi álmából".

Dráma és játékosság – A mosoly országa

2020.06.28.

Elérkeztünk azon cikksorozatunk következő állomásához, amely a Budapesti Operettszínház következő évadában szereplő darabokat veszi górcső alá.

Egy este, két darab – Anne Frank naplója/A képfaragó

2020.06.24.

Cikksorozatunk következő állomása a történelem egyik sötét korszakába vezet el minket és egy művész alkotói válságába is bepillantást nyerhetünk.

Francia életérzés, elsöprő virtus - Tajtékos dalok

2020.06.21.

Folytatjuk a Budapesti Operettszínház jövő évadával kapcsolatos cikksorozatunkat, melyben a bemutatásra kerülő darabokat ismertetjük meg közelebbről.

Az abszurd közegben megelevenedő mese - La Mancha lovagja

2020.06.14.

Ahogy azt már korábban megírtuk, több bemutatót is tervez a Budapesti Operettszínház a jövő évadban. Ennek apropóján úgy gondoltuk, hogy egy kicsit közelebbről is megismerkedünk a szóban forgó darabokkal.

Öt bemutatót tervez a Budapesti Operettszínház a jövő évadban

2020.06.10.

A színház már a járvány utáni időszakra készül, ami a karantén idején is töretlenül kiszolgálta a hűséges közönséget.

Dolhai Attila: Fontos, hogy ne feszültséget szítsunk az emberek között

2020.06.03.

A Budapesti Operettszínház népszerű színészének, Dolhai Attilának már régóta dédelgetett álma volt, hogy Trianonról készítsen darabot. A mindannyiunkat érintő traumát egy személyes történeten keresztül szerette volna színpadra vinni, de a járvány közbeszólt. Ennek ellenére kollégáival - egy számukra is idegen helyzetben - mégis létrehozták a Szétszakítottak című művet otthoni körülmények között. Dolhai Attilával a darab keletkezéséről, a rendhagyó munkakörülményekről és a fájdalmas történelmi eseményről beszélgettünk. Blogstar-interjú.