Blogolj!

Betekintés a Tündérkertbe - Marica grófnő a Budapesti Operettszínházban

2020.10.20.

Online sajtótájékoztatót tartott tegnap délután a Budapesti Operettszínház a 2020/2021-es évad első operett-bemutatójáról, a Marica grófnőről. A rendhagyó eseményen közelebbről is megismerkedhettünk a varázslatos díszlettel, valamint hallhattuk felcsendülni a legismertebb dalokat is.

Megint előadások maradnak el az Operettszínházban koronavírus-fertőzés miatt

2020.10.10.

Sajnos újból felütötte a fejét a vírus az intézményben, de nem kell aggódni, a közönség nem marad programok nélkül.

Sándor Péter: Hálás vagyok, hogy létezhetek és dolgozhatok

2020.10.01.

A járvány okozta nehéz időszak még nem múlt el, ráadásul már a Budapesti Operettszínház tagjait is elérte a vírus. Ennek ellenére szigorú szabályok betartásával továbbra is vannak előadások, ma este például az Elfújta a szél című darabot mutatják be. Miben változtatta meg a járvány a mindennapokat a színházban, lelkileg mennyire hat ez a művészekre, milyen volt így az előadásra való felkészülés és vajon mit hoz a jövő? A darab egyik szereplőjével, Sándor Péterrel beszélgettünk. Blogstar-interjú.

Erdős Attila: A Mágnás Miska élőben, a színházban ülve teremti meg az igazi báját

2020.09.21.

Eddig egy kiszámíthatatlan és lemondásokkal teli év áll mögöttünk a világot letaglózó koronavírus-járvány miatt, éppen ezért most még jobban szomjazunk a kultúrára és a szórakozásra, mint valaha. Nem is kerülhetne jobbkor ismét a Budapesti Operettszínház színpadára a Mágnás Miska. Az előadás jelentőségéről, a művészek felkészüléséről és a közönség fontosságáról beszélgettünk a darab egyik főszereplőjével, Erdős Attilával. Blogstar-interjú.

Részletek az elmaradt La Mancha lovagja előadások pótlásáról

2020.09.20.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a Budapesti Operettszínház erre a hétre tervezett előadási. A színház első közleményéből még nem lehetett sokat megtudni a darabok pótlásáról, most azonban megérkeztek a részletek. Mutatjuk! 

Nagy siker kísérte a La Mancha lovagja premierjét a Budapesti Operettszínházban

2020.09.13.

Bár a koronavírus-járvány keményen megtépázta az előadásokat, ennek ellenére most sikerült megtartani a premiert.

Csak egy kislány van a világon - Viktória

2020.08.28.

Elérkeztünk azon cikksorozatunk utolsó darabjához, melyben a Budapesti Operettszínház következő évadában szereplő előadásokat vettük górcső alá. Írásunkban a Viktória című darabbal ismerkedhetünk meg közelebbről.

Angyal Márta: Az új közönség meghódítása mindig izgalmas feladat

2020.08.21.

A Budapesti Operettszínház művészei a többhónapos kényszerpihenő alatt sem tétlenkedtek, a nyár beköszöntével pedig gőzerővel kezdtek el dolgozni azon, hogy a közönség ne maradjon előadások nélkül. Ha már nyár, akkor a Balaton sem maradhat ki; augusztus 23-án festői környezetben, a Festetics-kastély kertjében lépnek fel a Szabadság, szerelem című előadásukkal. A szervezést jelentő kihívásokról, a különleges helyszínről és a nagyszabású estről a gála rendezőjével, Angyal Mártával beszélgettünk. Blogstar-interjú.

Egy örök klasszikus kicsit másképp - Abigél

2020.08.14.

Elérkeztünk cikksorozatunk utolsó előtti darabjához, amely nem mást tár a nézők elő musical formában, mint Szabó Magda egyik örök klasszikusát, az Abigélt.

Augusztusban is folytatódnak a Szabad ég alatt – Open Air koncertek

2020.08.05.

A Budapesti Operettszínház sikersorozata folytatódik a Pesti Vármegyeházán!

12