Blogolj!

Befejeződött a vizsgálat az Operettszínházban

2020.08.04.

Lezárult a Kásler Miklós által indított vizsgálat a Budapesti Operettszínházban: az emberi erőforrások minisztere még júniusban bízott meg egy vizsgálóbizottságot azzal a céllal, hogy derítsék ki a sajtóban megjelent zaklatásos cikkek valóságtartalmát.

Csordultig telt nézőtér, tapsvihar - nagy siker az Operettszínház szabadtéri koncertsorozata

2020.07.13.

Hétvégén hosszú szünet után végre ismét gálaestet tartott a Budapesti Operettszínház, ami szemmel láthatóan a nézők és művészek lelkének is nagyon kellett már. A Pesti Vármegyeháza különleges atmoszférájú udvarán felcsendülő ikonikus slágerek elvarázsolták a közönséget, fantasztikus nyitányt adva az Open Air zenés rendezvénysorozatnak.

Első találkozás a Marica grófnő Tündérkertjével

2020.06.18.

Széles mosollyal indult el a Marica grófnő próbafolyamata a Budapesti Operettszínházban. A hosszú bezártság után örömmel érkeztek az előadás szereplői és alkotói az olvasópróbára. A társulatot elsőként Kiss-B. Atilla főigazgató üdvözölte, és megköszönte a művészeknek a pandémiás időszak alatti folyamatos művészeti együttműködést és az innovatív tartalmakat, melyeket az Operettszínház lelkes közönsége az online felületeken követhetett nap, mint nap.

Öt bemutatót tervez a Budapesti Operettszínház a jövő évadban

2020.06.10.

A színház már a járvány utáni időszakra készül, ami a karantén idején is töretlenül kiszolgálta a hűséges közönséget.

Az Operettszínház nem hagyja cserben dolgozóit, sőt!

2020.05.08.

A járvány és a színház bezárása sokaknak okoz anyagi problémát, az intézmény vezetősége viszont mindent megtesz azért, hogy a társulat és mindenki, aki a színház működéséhez hozzájárul, ne kerüljön lehetetlen helyzetbe.

Az Operettszínház művésze is a Székely Nemzeti Tanács petíciójának aláírására buzdít

2020.05.06.

Aki követi az Operettszínház Facebook-oldalát, már megszokhatta, hogy a több mint két hónapja elindult Napi derű elnevezésű videósorozat a karanténhelyzet megéléséről, a szórakoztatásól és az összefogásról szól. Az összefogásról, amivel most a határon túli magyaroknak is tudunk segíteni.

A Napi derű karantén idején is mosolyt csal az arcodra

2020.05.05.

A járvány miatt hónapok óta nehéz helyzetben van mindenki külföldön és itthon egyaránt, viszont ezekben az időkben is fontos, hogy megtartsuk pozitív hozzáállásunkat és jókedvünket. Az Operettszínház művészei ebben is segítséget nyújtanak: éreztetik velünk, hogy nem vagyunk egyedül.

Aki legyőzte a fertőzést - Semmelweis-hetet tart a Budapesti Operettszínház

2020.05.04.

Semmelweis Ignác tanítása a kézmosás fontosságáról a járványhelyzetben világszerte újabb aktualitást nyert. Az utóbbi hetekben olyan jelentős médiaszereplők foglalkoztak a magyar orvossal, mint a Washington Post és a Wall Street Journal, és a világon a 10. legolvasottabb Wikipédia-címszó lett Semmelweis neve.

Az Operettszínház karantén idején sem pihen, jelmezek helyett maszkot varrnak

2020.05.03.

Március 11. óta a kulturális élet elcsendesült, bezártak a színházak, nincsenek előadások, sem rendezvények. Ebben a helyzetben felmerül a kérdés: vajon mi a helyzet a színészekkel, a színházat működtető, segítő stábbal? És egyáltalán: ebben a bizonytalan helyzetben mennyire lehet megtartani a viszonylagos rendszert egy színházon belül? Nos, a Budapesti Operettszínházban - ha nem is a megszokott módon, de - tovább folytatódik a munka.

Címkék: Hírek, karantén, videók