Blogolj!

A Napi derű karantén idején is mosolyt csal az arcodra

2020.05.05.

A járvány miatt hónapok óta nehéz helyzetben van mindenki külföldön és itthon egyaránt, viszont ezekben az időkben is fontos, hogy megtartsuk pozitív hozzáállásunkat és jókedvünket. Az Operettszínház művészei ebben is segítséget nyújtanak: éreztetik velünk, hogy nem vagyunk egyedül.

Aki legyőzte a fertőzést - Semmelweis-hetet tart a Budapesti Operettszínház

2020.05.04.

Semmelweis Ignác tanítása a kézmosás fontosságáról a járványhelyzetben világszerte újabb aktualitást nyert. Az utóbbi hetekben olyan jelentős médiaszereplők foglalkoztak a magyar orvossal, mint a Washington Post és a Wall Street Journal, és a világon a 10. legolvasottabb Wikipédia-címszó lett Semmelweis neve.

Az Operettszínház karantén idején sem pihen, jelmezek helyett maszkot varrnak

2020.05.03.

Március 11. óta a kulturális élet elcsendesült, bezártak a színházak, nincsenek előadások, sem rendezvények. Ebben a helyzetben felmerül a kérdés: vajon mi a helyzet a színészekkel, a színházat működtető, segítő stábbal? És egyáltalán: ebben a bizonytalan helyzetben mennyire lehet megtartani a viszonylagos rendszert egy színházon belül? Nos, a Budapesti Operettszínházban - ha nem is a megszokott módon, de - tovább folytatódik a munka.

Címkék: Hírek, karantén, videók